барбекю

Барбекю на газ – какво е нужно да имате предвид при покупка

За терасата или двора на къщата едно барбекю винаги е добре дошло. Предвид това, че тези съоръжения не заемат много място, но пък за сметка на това могат да приготвят свръх вкусна храна ги прави предпочитани и необходими за всяко домакинство. Много от търсещите правилната инвестиция се питат как да изберат и от значение ли е източника, с който се осигурява захранване на скарата за да бъде приготвена храната до пълна готовност. Днес ще ви срещнем с един от моделите барбекюто, които са изключително приемливи като модел, тъй като са лесни и удобни за експлоатиране, икономични и с опция за използване във всякакви открити пространства. Избирането на газово барбекю е решение, с което винаги ще имате под ръка уред за приготвяне на ароматна и вкусна скара.

Характеристики и особености

Навярно сте проучили видовото многообразие при барбекютата. Това са не сложни съоръжения, на които се приготвя храна. Целта е да се постигне готовност с приятен грилован ефект и неустоим вкус. Най-разпространените енергийни източници, които се използват за загряване на скарата са електричество, дървени въглища и газ. Що се отнася до ефективност и по-ниска ангажираност от гледна точка на обслужване то наистина газовите са сред най-предпочитаните. При тях няма нужда от кабели за осигуряване на захранване. Не е нужно да имате торба с дървени въглища и да почиствате съоръжението след всяко използване. Що се отнася до ефективност то определено имайте предвид, че именно газовите са тези, които могат да ви гарантират:

Газово барбекю
 • Удобство;
 • Бързина при приготвяне на храната;
 • Винаги прецизно изпичане;
 • Вкус, който щ допадне на всеки почитател на грилованото месо или зеленчуци.

Ако е необходимо да бъдат изтъкнати положителните качества на газовите модели то имайте предвид, че ще бъдете изненадани от това колко много са те. Всъщност именно плюсовете, с които се отличават тези скари ги прави и най-предпочитани от любителите на грила.

Положителни ефекти от използването на газово барбекю

Както има хора, които са привлечени от идеята за използване на барбекю на газ така има и други, на които не им допадат. Ще започнем с плюсовете, тъй като те са ключови за повишаване на ръста на продажбите на този тип съоръжения за готвене:

 • Лесни са за транспортиране;
 • Газовите бутилки се зареждат лесно;
 • Готвенето е много по-бързо спрямо останалите варианти, които се предлагат на пазара;
 • Скарата загрява почти моментално в момента, в който съоръжението бъде запалено;
 • Храната е готова за кратко време;
 • Вкуса е приятен;
 • Не е необходимо кой знае какво обслужване и почистване на скарата, тъй като тук няма пепел и остатъци или отпадък;
 • Цената им достъпна;
 • Инвестиция с дългогодишни експлоатационни показатели.

Накратко така могат да бъдат формулирани основните преимущества на газовите барбекюта. Наред с ползите обаче е важно да отчетем и някои минуси, които повечето потребители пренебрегват. Желателно е да ги вземете под внимание, защото в крайна сметка се оказва, че недостатъците биха били причина за неудовлетвореност при някои от потребителите.

Минусите, които са характерни за газовите скари се дължат на:

 • Бутилката, която използвате за осигуряване на енергия на съоръжението е с определен капацитет. За да работи ефективно и непрекъснато скарата е необходимо да имате една основна и друга допълнителна пълна с гориво бутилка за да не спира процеса на приготвяне на храна. А това не винаги е приоритет за потребителя, тъй като действително при използване на открито е ангажимент, с който е необходимо да се съобразите;
 • Лек привкус на газ придобива приготвената на такъв тип барбекю храната. Наистина е ключово да се вземат под внимание тези особености, тъй като действително това и довело да непоносимост по отношение на консумиране на храната.

Надяваме се, че с изложената информация за модела газово барбекю сами можете да направите оценка за това дали е подходящо или не за вашите нужди съоръжението.