матрак

Кой трябва да се погрижи за чистотата на матраците?

Ако сте от хората, които искат да обитават абсолютно чисто и хигиенизирано жилище, вероятно полагате много усилия, то да бъде такова. Има определени неща обаче, които трябва да бъдат свършени от професионалист. Днес ще говорим по-конкретно за качественото почистване на матраци, което предлагат от CleanDirect. Хигиенизирането се извършва със специална техника, която много мощно извлича всички замърсявания, натрупани под повърхността. Няма как сами да се справите с всичкия прах, мъртви кожни клетки и акари, които е възможно да има отдолу. Според специалистите това трябва да се прави поне два пъти годишно.

Защо е вредно да спим върху непочистен матрак?

Сигурно не си давате сметка, колко мръсен въздух дишате, ако матракът не е бил почистван детайлно и в дълбочина дълго време. Няма как да видите фините прахови частици или акарите, които ви заобикалят, щом легнете или седнете върху него. Всичко това са предпоставки за влошаване на здравословното ви състояние и развитието на някои алергии. Това че изделието не е достатъчно чисто, е вредно и за неговия експлоатационен живот.

почистване на матрак

Това е скъпа вещ, на която трябва да обръщате по-голямо внимание, защото правилната поддръжка и почистване ще ви помогнат да я използвате по-дълго и то по възможно най-добрия начин. Ако дезинфекцирате матрака през определен период, не само ще спите в чиста и приятна атмосфера, но и ще запазите артикула като нов.

Какво да очакваме от процедурата почистване на матрак?

Вече има доста добри компании, които ще ви предложат дълбоко почистване на матрака. Те използват машини наречени екстрактори, които много добре изсмукват замърсяванията натрупани в дълбочина и остават всичко идеално чисто. Хубаво е да знаете, какво ви предлага тази услуга и затова днес от CleanDirect ще ви предложат малко подробна информация:

  • служителите на фирмата ще ви посетят на място във вашия дом – това ще се случи в удобен за вас ден и час, за да не разваляте плановете си. Трябва да се направи първоначален тест на текстила, по този начин се определя до каква степен той е замърсен;
  • сухото пране се извършва направо в спалнята със специалната техника и препарати – всичко се обработва двустранно. Ще останете изненадани, колко замърсявания се наблюдават в машината;
  • накрая отново се прави тест – това е гаранция за чудесно свършената работа;
  • текстилът се обработва със специален спрей против акари – той е разработен с натурални и естествени съставки, безопасен е за хората и придава повече свежест.

Ако веднъж се възползвате от услугата почистване на матраци ще останете толкова доволни, че след няколко месеца отново ще извикате хората за да повторят процедурата.