почистване на килим

Как да се погрижите за чистотата на килима

Професионалното изпиране на меки подови настилки не цели само освежаването им. Идеята на този тип услуга е да осигури максимално здравословна и подходяща за живот среда дори за хора, които страдат от различни видове алергии. Обикновено най-натоварени от гледна точка на използване килимите, пътеките и мокетите са през зимния период, когато търсим оптимална топлина и изолация от студа. Но от ежедневната експлоатация няма как да не се появят петна, прах и други замърсявания, което е показателно, че е добре да бъдат взети конкретни мерки. Пране на килими Пловдив euroclear.bg предлага на своите клиенти изключителна изгодна услуга с отличен краен резултат. В какво се състои прилагането ѝ предстои да споделим в днешната публикация.

Необходимостта от периодично изпиране на меки подови настилки

Без особен успех е прилагането на прахосмукачка, тъй като дори най-мощната не би могла да отстрани натрупаната мръсотия в дълбочината на тъканите. Ефективността от машинното пране е гарантирана, тъй като се използват машини с високо налягане и температура на водата, която е склонна да унищожи всякакви микроорганизми както и да дезинфекцира в детайли.

Периодичното пране се налага с оглед на:

 • Създаване на здравословна среда;
 • Подобряване визията на килимите и другите видове подови настилки;
 • Освежаване на цветовете;
 • Гаранция за приятен аромат в помещението;
 • Отстраняване на домашния прах.

За килимите, които са обект на домашно използване е желателно прането да бъде провеждано два пъти годишно. Това е процедура, благодарение на която ще намалите количеството алергени в имота си.

Какво включва услугата

килим

Това, че се определя като пране на килими не означава, че с пристигането на екипа на адреса се стартира със същинското пране. Дейността се фокусира на правила, които включват набор от дейности, които се отнасят до:

 • Прахосмучене и отстраняване на едрите замърсявания;
 • Мощно изсмукване на прахта от дълбочината на материята на килимите;
 • Ръчно третиране на петната с препарат;
 • Машинна обработка на цялата повърхност с използване на разтвор, който се впръсква под налягане;
 • Извличане на замърсяванията с прилагане на съответната програма на професионалния уред за пране;
 • Подсушаване.

Петната по килимите нямат никакъв шанс ако се доверите на euroclear.bg Пловдив. Екипа разполага с нужния опит и умения, професионална техника и екологични препарати, с които много бързо и ефективно настилката ще върне първоначалния си блясък и чистота. Погрижете се за здравословна и уютна атмосфера с услуга, която безспорно ще промени условията на живот в жилището ви. С професионално изпиране меките подови настилки ще бъдат освежени и дезинфекцирани в дълбочина.