матрак

Еднолицев матрак – сигурно и изгодно решение за здравословен сън

Време е за смяна на стария матрак с нов. Основните въпроси, които потребителите си задават са свързани с това дали да заложат на ергономичен, ортопедичен или на стандартен модел, който няма да е толкова скъп. Всъщност това са въпроси, на които следва да се отговори едва лед като сте решили какъв ще е вида на матрака –еднолицев или двулицев. На тези две основни категории продукти се делят пособията, които ни осигуряват спокоен и здравословен сън. Днес ще разгледаме вариант, който много от клиентите подценяват и то неоснователно. Да игнорираш модела еднолицев матрак сигурно си има съответните причини, но малко хора знаят, че с избора на такъв модел не само си спестяват пари, но освен това избират продукт, който по нищо не отстъпва на по –скъпия вариант – двулицевите.еднолицев матрак

Ако си мислите, че покупката на еднолицев матрак е компромисно решение то грешите. В крайна сметка се оказва, че неговия единствен недостатък е това, че не можете да го ползвате от двете страни, но какво от това ако имате гаранция от 10 години, че продукта ще се грижи отговорно за вашия сън и пълноценна почивка. Матраците с едно лице се наричат така поради факта, че както отбелязахме могат да се ползват само от едната страна. Това е така поради една основна причина. Те имат вградена подматрачна рамка, която от своя страна пък ви спестява допълнителни средства ако леглото ви не разполага с така и трябва допълнително да инвестирате в тази продукти.

За да е напълно оправдано купуването на еднолицев матрак и наистина да останете максимално удовлетворени от неговите преимущества преди да започнете да избирате твърдост и материал за пълнеж е добре да се запознаете с вида на подматрачната вградена плоскост. На пазара се предлагат два варианта –   цяла и ламелна рамка. При цялата рамка се ползват плоскости, върху които изцяло е поставен матрак. Сигурно ви прави впечатление, че тук цените са доста по-ниски. Това се дължи на факта, че при тези матраци е трудно материите от пълнежа да се проветряват и срока на експлоатация на продукта е доста по-кратък. Ако търсите по-дългосрочно и изгодно решение обаче ламелните вградени рамки се оказват безупречния вариант. Интересно е, че наистина този вид еднолицеви матраци по нищо не отстъпват като качествени показатели на двулицевите, поради простата причина, че са комфортни и през процепите на ламелите се осъществява ефективно проветряване, намаляващо риска от неприятни миризми от задържаната влага.

Избора на пълнеж е съобразно изискването на собственото ви тяло, така че имате пълна свобода да се развихрите и да изберете онези, които идеално да отговорят на нуждите ви.