хидроизолация на покриви

Важна ли е хидроизолацията на плосък покрив?

Голям процент от жилищните сгради днес са проектирани с плоски покриви. Тази конструкция дава възможност на  стопаните да използват покривната площ като например си направят там градина или пък си сложат столчета и чадър за да си почиват на тихо и спокойно местенце. Но имайте предвид, че изграждането на един плосък покрив е много голяма отговорност и изисква професионална намеса. Това, на което трябва да се обърне внимание е хидроизолацията. За разлика от тази на скатните при ходроизолирането на плосък се спазват определени правила, които да гарантират, че сградата ще бъде максимално защитена от евентуални течове. Тъй като при плоските покрили винаги има възможност от задържането на вода по повърхността имайте предвид, че правилно направената хидроизолация е решаващия момент, който ще предотврати нанасянето на сериозни щети по имуществото.плосък покрив

За професионално направена хидроизолация на плоски покриви е препоръчително да наемете опитна фирма, която разполага с ресурс, умения както и възможност да реагира адекватно на поставената задача. Няма гаранция, че плосък покрив, който десет години не създавал проблеми няма да протече. Това се дължи на различните климатични условия както и износване на материалите. Обикновено у нас се прилагаха до преди няколко години основно битумни хидроизолации като едни от най-здравите и издръжливи, но от скоро се ползва и ПВЦ мембрана като един иновативен метод за справяне с влагата и подобряването качествата на плоските покриви. Всички видове материали обаче, които се използват са с основна насоченост да хидроизолират. Независимо дали ще си правите зелен покрив, ще ползвате за почивка или пък ще оставите плоската част в състоянието, което е предвидено в архитектурния план то това няма никакво значение. В крайна сметка е важно хидроизолацията да бъде ефективно и прецизно направена за да се предотвратят потенциални аварии и проблеми с течащ покрив.

В зависимост от големината на покрива се прави план за действие, подбират се такива материали, които наистина са качествени и гарантират висока издръжливост. За да се получи ефикасно и гарантира хидроизолиране на плоския покрив специалистите стриктно спазват изпълнението на целия процес. Съвета на експертите е да не залагате на съмнителни бригади. Търсете само и единствено фирми, които са доказани и се ползват с добро име при направата на хидроизолация на плоски покриви. С подбрани материали и компетентни работници можете да бъдете напълно спокойни, че експлоатацията на сградата ще е съобразено с нормите за качествено и сигурно строителство. Най-важните компоненти при хидроизолацията са ползването на грунд, поставянето на паро и топло изолация, направата на лек наклон, по който да се отича водата и едва след това да се стигне до полагането на хидроизолация.