Как да изберем мека мебел за хола или дневната

Да заложим на комфорта – днес тази цел е на фокус, за да се насладим на пълноценен домашен релакс след натовареното ежедневие

Хармоничната атмосфера и уюта са постижими цели, когато говорим за средата у дома. Всеки от нас се стреми към тях, днес повече от всякога, за да се наслади пълноценно на почивката след натоварения си делник. 

Когато избираме мека мебел за хола или дневната, приоритет на първо място трябва да са качеството на изработката, естествените материи и цветовете в синхрон с интериора.

Ето какви правила да следваме, за да сме сигурни и удовлетворени в резултатите при планираната инвестиция в мебели за жилището:

Говорим за компонент от обзавеждането, който е ключов за семейството. Обитателите го използват ежедневно и никой не пропуска да се отпусне, докато отмаря с четиво в ръка или пред телевизора.  

Поради тази причина компромис с комфорта не може да бъде направен. 

Безупречно качество

Редица български производители предлагат конкурентни продукти, които се отличават с безупречно качествено на достъпна цена. Ако изберете мебели от Монема, ще имате възможност да разгледате каталог с множество предложения за обзавеждане и декориране. 

Информирайте се за материалите, които са вложени, за да си гарантирате спокойствие при покупката.  

Модерно и красиво излъчване

Без да изпадате в крайности, освен ако не сте ценители на ексцентричните форми, заложете на модерни решения. Те са съобразени със съвременните ни изисквания за максимална почивка, а и се вписват перфектно в динамичния ни градски начин на живот. 

Лесна поддръжка 

Дали ще закупите допълнителен калъф към дивана или просто ще предпочетете материята да не задържа петна, това е въпрос на индивидуални изисквания. Стремете се към лесна поддръжка, за да не губите излишно време и да изпадате в затруднения как да почистите мебелите си. 

Практично приложение и функционалност

Разбира се, че цветовете са значими, както и дизайнът, но на последна позиция съвсем не е функционалността. Това е съществен детайл, на който трябва непременно да обърнете внимание. 

Бъдете взискателни, защото ви предстои честа употреба, по време на която всеки ден ще бъдете благодарни за направения си избор.  

Актуални и максимално подходящи тонове

Меката мебел винаги може да се превърне в топ акцент в центъра на стаята. Може и това да се окаже вашата стратегия, но тя трябва да е обмислена и обоснована. 

И все пак фаворити си остават пастелните тонове, които са в съзвучие с останалата визия на помещението. Бежово, сиво, кафяво, светло синьо или горчица – те са актуални и за дълго няма да слязат от сцената на модата в интериорния дизайн.