димоотвод

Какво е особеното при коминните димоотводни тела?

Ако използвате печка, камина или котел за отопление на имота си навярно сте наясно, че за да работят ефективно и безопасно се нуждаете от димоотвод. За да се изгради системата за отвеждане на димните газове е необходимо да се закупят кюнци. В случай, че сте от хората, на които им е омръзнало да се занимават с честа смяна на кюнците заради това, че изгарят и пропускат дим  време да ви представим изгодните за коминни тела цени, които са все по-предпочитан вариант предвид съществените им качествени характеристики.

Какви са удобствата от използването на коминни тела?

Най-важната и съществена разлика между моделите кюнци и коминните тела е в технологията им на производство. Що се отнася до това да се осигурят отлични условия за ефективно и пълноценно оборудване на димоотвода значително по-добри се оказват именно коминните тела.

Удобствата, които те доставят на потребителите са следните:

  • Изработват се от две тръби;
  • Между тръбите се монтира термоустойчива изолация;
  • Отличават с много добра устойчивост на високи температури;
  • Материала за направата издържа на киселинност и корозия;
  • Намаляват разхода на гориво;
  • Издържат на различни натоварвания;
  • Подобряват значително работата на камини, котли и печки без значение от типа на горивото.

Това, което ще ви направи впечатление е, че двустенните тела са една идея по-скъпи. Имайте предвид, че това си има своите причини и основание. Все пак се касае за експлоатационни показатели, които са значително по-дълголетни спрямо обикновените кюнци.

Това, което е важно да знаете за топлоизолацията е, че е направена от керамични влакна с много висока плътност. Именно така се осигурява оптимална устойчивост на коминното тяло при използване на отоплителния уред. Отвеждането на димните газове е сигурно и гарантирано именно заради това, че можете да разчитате на невероятен потенциал от надеждни и здрави двустенни димоотводи.

Начини на монтаж

Способите за свързване и видовете при коминните тела са идентични с тези на обикновените кюнци. За онези от вас, които не са наясно ще споменем накратко основните неща.

Свързването се извършва с поставянето на мъжката част отгоре. Обикновено двете страни на всеки елемент имат мъжка и женска част. Има разбира се и обозначение за посоката на инсталация, която да ви улесни и не допусне да направите грешки, които биха ви стрували задименост. Така, че спазвате ли инструкциите на производителя едва ли бихте допуснали някакви груби грешки, които да се отразят на работата на отоплителния уред. за да е оптимално сигурно закрепването можете да използвате аксесоари като скоби и други укрепители, гарантиращи стабилност на димоотвода.

Видове

имитаф

По отношение на видовото разнообразие това, което е важно да споделим са всички онези видове, които са типични и за едностенните кюнци. А те биват:

  • Прави. Те са основни и винаги участват в изграждането на пътя на димните газове. Могат да бъдат с размери 50 или 100 см.;
  • Ъглови – 45 и 90 градуса. Използвате в случай, че се налага промяна на пътя на димоотвода. Особеното тук е, че не се препоръчва използване на повече от три такива елемента в една система;
  • Имитафи. По-известни са като ревизии. Те подобряват работата на отоплителния уред като намаляват конденза и освен това позволяват лесното почистване на вътрешността на тръбите.

Това са трите типа двустенни коминни тела. Тяхната функция е свързана именно с това да осигурят на потребителите ефективност и комфорт при работа на уреда през зимния сезон.

Инвестицията зависи от това какви са нуждите на отоплителното съоръжение. За да няма неприятни инциденти е желателно изграждането на димоотвода да бъде обсъдено със специалисти. Въпреки, че е лесна инсталацията и преценката за необходимите видове то определено не са за пренебрегване професионалните насоки.

А качествени и на доста добри цени коминни тела можете да откриете в каталога на BalkanEnergy.