кухня

Как да открием перфектната модулна кухня

Много често кухненската зона остава пренебрегната когато правим ремонт, тъй като инвестицията в нейното обзавеждане е по-голяма, а изборът доста сложен. Все пак е редно да я освежим и да прибавим по-модерно оборудване. Тук ще ни помогнат красивите модулни кухни, които изглеждат невероятно стилно и са функционални. Вече могат да бъдат поръчани и онлайн, като виртуалните търговци представят изключително разнообразие от модели и дизайни. Венус – модерни модулни кухни са една от мечтите на много семейства, които държат да бъдат заобиколени от красиви и качествени мебели. Днес ще ви дадем няколко идеи за това, как можем да променим атмосферата в дома си, без да харчим много пари.

Защо да поръчаме модулна система онлайн

Практичността на актуалното кухненско обзавеждане е свързана с това, че се състои от отделни елементи, които се монтират в обща конструкция, за да изглежда зоната подредена и красива.  Ключова роля играе възможността да вградим електроуредите в специално изработени за целта модули. Лесно се почиства нещо подобно, защото материалите, от които са изработени модулните кухни са съвременни и със защитно покритие.

Инвестицията не е толкова голяма, колкото при модел направен от естествена дървесина и съответно ще може да си позволим дори по обемен модел с включени повече елементи. За да добиете по-ясна представа за характеристиките на съвременното обзавеждане, магазин Венус дава следния пример. Ъглово обзавеждане МДФ Елит 7 – с цял термоплот, витрини и плавно затваряне:

обзавеждане за кухня
  • „Елит 7‘‘ представлява готов модулен ъглов модел от серията ,,Елит‘‘;
  • съчетана е от горни и долни шкафове, витрини, етажерки, чекмеджета;
  • място за вградени фурна, аспиратор и ел. уред;
  • към обзавеждането са включени цял термоплот и цокъл;
  • практичен модел в два цвята.

Имаме възможност сами да избираме в какви цветове да бъдат новите мебели. Добра идея е да предпочетем два контрастиращи цвята, за да бъде комбинацията по-интересна.

Защо ъгловите кухни са най-предпочитани

Много често избираме мебели в ъглова форма, тъй като те са много практични и винаги се адаптират в пространството по най-елегантния начин. Това разбира се важи и за кухненските модули, които монтирани в тази г-образна форма дават на домакинята повече свобода на действие и бърз достъп до всичко. Повечето помещения позволяват да изберем именно такава конфигурация, с което ще си гарантираме експедитивност и комфорт.

В забързаното ежедневие, дори приготвянето на храната трябва да става по най-бързия начин, без губене на време. Тук огромен плюс е оформянето на триъгълник, в който се намират най-важните неща, които са ни необходими, за да зарадваме семейството с вкусна вечеря.