Трендовете за обзавеждането на баня, които не бива да подценявате

Предстои ви обзавеждане на баня и не знаете от къде да я подхванете? Не се тревожете! Разполагаме с няколко идеи, които убедени сме, ще ви се сторят не просто оригинални и интересни, ами и точните попадения за вашата квадратура, разположение или дори налични части от бъдещия дизайн.

Ето ви един списък с трендове за обзавеждането на баня, които не бива да подценявате:

  1. Бъдете супер смели в избора на цветове

Банята е красива, когато е запомняща се и ярка. Всичко останало се свежда до вашата собствена гледна точка за функционалност. Но ако търсите наистина креативен дизайн на баня, ние ви съветваме да се спрете на ярки или тъмни цветове – черната баня е разкошна опция за голяма квадратура, докато оригиналната баня в маслено зелено ще създаде отлична атмосфера!

  1. Естествените материали винаги са идеална опция за завършек на цялостния облик на обзавеждането на банята

Сложете кърпи от 100% памук, добавете аксесоари за баня от камък или бамбук – той е ултра модерен, напоследък – а защо не и истински цветя за украса, та даже и дървени мебели за баня. Много мебели за баня, между другото, се произвеждат от дърво, като мухълът и похабяването се избягват благодарение на няколко нови технологии за тяхната защита от вода и влага.

  1. Не забравяйте за осветлението на банята – то е ключово

Напоследък, банята започна да се обзавежда като стандартна стая от жилището. Затова и зонирането на банята чрез подходящо и няколкостепенно осветление е толкова популярно през последните няколко години. Виждаме дизайни на баня със светещи шкафове и мивки за баня, както и смесители, които приличат на дискотечни тоалетни. Ако не прекалите с това многопластово осветление ще постигнете отличен ефект. Между другото, ако държите на класиката с една-единствена лампа в банята, но пък държите да сте оригинални, заложете на кристален полилей в банята. И това ако не е оригинално и различно, няма кое друго да е?!

  1. Смарт банята – дизайнът на бъдещето

Смарт организирането на малката баня, уникални нови технологии при смесителите, нагревателите за вода с еко подход, както и различните ИТ методи за справяне с всякакви ВиК проблеми са все част от концепцията за новата модерна смарт баня. Нейният дизайн може и да не е хай тек, а да изглежда на пръв поглед като стандартна баня, но затова пък практичността от някои нейни конкретни елементи може да ви спести място, време, а в много случаи дори и пари от сметката за ток.

Така посочените популярни нови трендове в обзавеждането на банята от 21 век биха ви били послужили не само като готови образци за вашия бъдещ проект, но и като чисто вдъхновение за вашия личен проект в областта на функционалния и красив дизайн на банята ви мечта!