Как подходящите завеси и пердета могат изцяло да променят облика на стая

Мебелите, тапицерията, цветовата комбинация на стените и осветлението на стаята, определят стила на пространството. Завесите също са неразделна част от декоративната схема, когато става въпрос за определяне на характер на Вашето жилище. Наред с функцията им за осигуряване на поверителност, пердетата имат и дружа важна цел, като показване на личен стил и класа. Затова, си поиграйте внимателно с цвят, щампи и тъкани, докато правите избора си за завеси . Ето няколко начина, споделени от опитните консултанти на магазин за пердета Къртънс България, по които можете да подберете правилните модели и да промените облика на своето жилище:

– Използвайте дантела и шифон, за да декорирате дневната си. Те ще Ви помогнат да намалите навлизащата слънчева светлина и същевременно да добавите уединение в стаята, докато пиете чаша чай вечер.

– Използвайте завеси в неутрален нюанс, ако стаята е със слънчево изложение, за да избегнете грозното избледняване на плата.

– Ако помещението Ви е претрупано с обзавеждане в тежки и тъмни цветове, е препоръчително да окачите пердета със семпли шарки и неутрални тонове.

– Ярко оцветените завеси могат да преобърнат целия външен вид на пространството, ако останалата част от интериора е в неутрални и спокойни нюанси.

– Дантелените пердета могат да се използват за покриване на празни пространства. Освен това, носят усещане за спокойствие в дома.

– Ако в дома Ви навлиза прекалено много слънчева светлина през деня, можете да я блокирате и да изолирате топлината, като изберете правилната материя за завеси. Предлагат се модели, осигуряващи термичен контрол. Освен това, подплатата увеличава трайността им.

– Изисканите платове като сатен например, могат да добавят нотка на изтънченост и уют в дома Ви.

– Ярко оцветените флорални или анимационни щампи са най-добрите варианти, когато избирате пердета за детска стая.

– Тежките брокатени акценти в завесите могат да добавят лукс и класа към Вашата пищна всекидневна.

– Завесите в контрастни цветове, декорирани с вертикални или хоризонтални ивици, помагат за добавяне на шик към Вашата стая за отдих.

Смяната на завесите и пердетата във Вашия дом е най-икономичният начин за обновяване на интериора. Така може да запазите сегашните си мебели и все пак да придаде свеж облик на стаята. Така че смело можем да кажем, че завесите са като вълшебни пръчици, когато става въпрос за интериорен дизайн.