аромадифузер

Как да открием подходящ дифузер за етерични масла

От незапомнени времена хората обичат да използват различни масла получени по естествен път. Наслаждаваме се на благотворния ефект, който те оказват върху физическото, емоционалното и психическото ни състояние. Ароматерапията ни релаксира и създава подходяща среда да се чувстваме перфектно. Днес можем да увеличим ползите от използването на етерични масла чрез модерните устройства, които излъчват есенцията която ви допада. Ако искате да си подарите едно незабравимо изживяване научете повече за качествените дифузери за етерични масла. Тези устройства имат много ползи и ви ги препоръчваме, затова не пропускайте да се сдобиете с модел от Naturalsolutions.bg.

Какви са ползите от употребата на дифузери за етерични масла

Те са извънредно удачен избор, ако желаете да освежите атмосферата в жилището си, искате да намалите или премахнете праховите частици, както и различни неприятни аромати. Благодарение на тях ще подсилите имунитета си, ще релаксирате по-качествено и със сигурност ще се почувствате уникално. С придобиването на дифузер за етерични масла ще се насладите на неговите антибактериални свойства и атмосферата в жилището ви ще стане по-чиста, без наличието на акари, алергени и други вредни вещества. Тези устройства са препоръчителни за хора страдащи от алергии, астма и различни дискомфортни състояния.

Кои видове дифузери са най-търсени

Има различни видове устройства, но може би най-популярните модели са ултразвуковите. Принципът им на действие се състои в разбъркването и вибрациите на отделните молекули. Така сместа от вода и етерични масла се трансформира в една пара, която се разпръсква в помещението. Ще ви представим няколко варианта на дифузери за етерични масла:

дифузер
  • Изпарителни – те работят с вентилатор който увеличава скоростта на изпаряване на водната смес и използвания продукт. Преносими са и може да ги взимате навсякъде с вас, но са подходящи за по-малки помещения, поради ниската си скорост на изпаряване;
  • Топлинни – те са най-удобният вид. Направени са от вдлъбната керамика, за да поставите няколко капки от предпочитаната ароматична смес с вода, а в долната част разполагате свещ. Получената топлина помагат да се изпари сместа;
  • Аерозолни –  достатъчно ефективни, за да бъдат поставени дори в голямо помещение. Разпръскват във въздуха частици, без да е необходимо да ги смесвате с вода;
  • Ултразвукови дифузери – те притежават множество функции, които могат да бъдат в различен вариант по ваш вкус. Например уредът да се изключва автоматично, когато резервоарът е празен. Ако харесвате модерните неща дисплеят ще ви представи полезна информация за състоянието на модела. Чрез него може да правите корекции и да променяте цветовете които излъчва.

Не пропускайте шанса да се сдобиете с нещо толкова полезно за вашето здраве и баланс. Разгледайте предложенията на Naturalsolutions.bg и открийте вашия перфектен дифузер за етерични смеси.