трапезни маси

С какво да се съобразим при покупка на трапезна маса?

Масите за трапезария са не по-малко разнообразни от столовете. Но когато създаваме този домашен кът е логично да ги избирам в пълен синхрон. Столовете и масата трябва да си пасват и да изглеждат така все едно винаги са били в комплект. Всеки един от тези два детайла обаче си има своите специфики и сега ще обърнем специално внимание на масите, тъй като те са изключително важен продукт, който ни осигурява удобство по време на използване. Размера на масата е този, с който трябва да започнем както и нейната форма. За до ги определим обаче трябва да имаме предвид какъв е стила на интериора в помещението. Виждате как дори при избора на трапезни маси трябва да се съобразим с изключително много неща преди да предприемем каквото и да било действие.маси трапезни

А масата трябва да е максимално голяма. Така всички членове на семейството ще могат да се настанят по време на вечеря или обяд. Квадратна или правоъгълна, овална или кръгла? На този въпрос пък ще си отговорите в зависимост от това с какво налично пространство разполагате. Никак не е трудно да определите тези основни детайли, тъй като ако е само трапезен кът то габаритите на масата със сигурност ще са ограничени. Ако пък се радвате на голям дом то масата може да е достатъчно голяма и винаги да можете да приемате гости без да се притеснявате, че няма да има къде да ги настаните.

Независимо какъв  е плота на масата имайте предвид, че при използване  е добре да ползвате покривка или подложки. Това ще предотврати надраскването му от приборите и чиниите и ще я запазите максимално дълго във вида, в който сте я купили. Много хора се питат дали да изберат трапезна маса на един крак или стандартна с четири. Тук наистина е препоръчително да заложите на по-устойчивия вариант, тъй като когато много хора са около нея е възможно неволно бутане при сядане и ставане, което пък от своя страна да предизвика събаряне на чаши и бутилки. Трапезните маси почти във всичките си варианти са с четири крака като по този начин се създава максимална стабилност при употреба.