разклонител за ток

Разклонители за ток – видове и приложение

Ремонтите у дома неизменно са придружени от наличието на всякакви електрически инструменти. Не винаги обаче кабела на уреда, с който работим е достатъчно дълъг и може да бъде включен в захранването. Тогава се нуждаем от разклонители за ток. Те не само, че могат да удължат пътя до електрическото захранване, но обикновено разполагат и с няколко гнезда, които пък от своя страна дават възможност да се ползват не един, а повече електрически инструменти. Всъщност ако се огледате в дома си има много разклонители. Те са перфектното средство, с което дори от един извод за електрически ток могат да се поставят така, че да осигурят надеждно захранване и на други консуматори.компактни разклонители

Естествено е, че няма как безконтролно да поставяте разклонители у дома или офиса. Има електроуреди, които по принцип натоварват повече електрическата мрежа и ако прекалите с разклоненията можете да предизвикате късо съединение. Затова често ни се обяснява, че ако например сме включили компютъра и монитора му в един разклонител, то не е препоръчително да свързвате към тяхната мрежа принтер или други компютри. Още при самото строителство на сградите се поставят разклонители в съответните помещения и потенциалните консуматори в случая се предвиждат. Така техниците, които създават ел инсталацията предвиждат какви електроуреди ще бъдат използвани и по този начин разпределят натоварването така, че да не се предизвиква токов удар или късо съединение.

Разклонителите за ток обаче са много подходящи ако се налага в близост до телевизионния приемник да бъде поставено мрежовото устройство за цифровата телевизия и дори рутера за безжичния интернет. Наистина няма как да предвидите, че в случая ще са ви нужни 4 или пет гнезда, в които да захраните с енергия всички уреди. Затова можете да използвате разклонители за ток, с които да осигурите за всеки елемент гнездо, от което да получи нужното му захранване за да работи ефективно и безупречно.

В зависимост от моделите предлагани на пазара можете да откриете разклонители с многообразни букси, а не само такива, които са стандартни за контакти.  Освен това предимствата на разклонителите са и в дължината на техния кабел.при по-дългите кабели не се препоръчва наличието на повече гнезда, поради риск от натоварване на кабела и възможност да не издържи на напрежението. С дължина, 2,3 или 5 метра можете да намерите всякакви разклонители за ток, които да ви помогнат да оптимизирате работата на електроуредите в дома или офиса си. Преди да изберете такъв разклонител обаче е добре да се посъветвате с електротехник, който да ви даде правилния съвет за разклонител за ток, който да отговори на нуждите ви.