маса

Защо разтегателна трапезна маса е харесвана от всички

Когато трябва да търсим мебели за трапезарията, обикновено си мислим, че това ще бъде лесна задача. Естествено най-важната част от обзавеждането е масата. Но дали е толкова лесно, да открием подходяща? Днес ще поговорим малко повече за това, какво трябва да притежава един такъв артикул и как да го изберем. Венус трапезни маси са модерни и качествено изработени. Те са снабдени с различни функционални механизми, които допълват приложението им в нашето ежедневие.

Моделите, които се разтягат и ролята им в дома ни

Градските апартаменти напоследък са с ограничена квадратура и по-компактни. Това е и причината да търсим мебели, които изпълняват няколко функции и са по комбинативни, за да ни помогнат в различните ежедневни дейности. Трапезната маса може да е идеална на външен вид, здрава и устойчива, но ако не може да събере гостите, които са дошли за вечеря тя ще бъде неефективна. Тук на помощ ни идват полезните съвременни механизми, които позволяват плота да се разшири достатъчно, за да побере още няколко човека. Много полезна функция с чиято помощ няма да се притесняваме когато имаме гости. Всеки ще бъде удобно настанен и ще има достатъчно място да се чувства комфортно. Една такава мебел винаги ще ви бъде от полза, защото през повечето време тя ще бъде достатъчна по размер, за да се събираме със семейството си край нея и да прекарваме уютно време там, хранейки се. Само когато имаме гости, ще използваме механизма за разтягане, и така всички ще се чувстват удобно.

Как да изберем подходяща трапезна маса

За да подхожда напълно на интериора в дома, тя трябва да е съобразена със стила, който сме избрали. Разнообразните модели и дизайни, които ще откриете в онлайн магазин Венус ще ви помогнат да намерите правилната много лесно. Моделите са както класически в дървесни тонове, така и изключително модерни с плотове от закалено стъкло и хромирани крака. Когато избирате трапезна маса обърнете внимание на следните изисквания:

трапезна маса
  • Размерът  – трапезната маса трябва да подхожда на размера на стаята, като остава достатъчно пространство и за столовете;
  • От какъв материал е направена – за да се съчетае като стил и дизайн със излъчването на стаята, трябва да изберете материал, който си хармонизира с останалите мебели;
  • Практичност – освен да е здрава, трапезната маса трябва и да може да се почиства без употребата на силни препарати. Ако е снабдена с разтегателен механизъм, ще ни бъде много полезна.

Днес моделите ще ви изненадат със своята адаптивност и практичност. Те са интересни като визия и ще се впишат във всяко едно жилище.