cozy.bg

ТВ Шкаф – какво пропускаме при този избор?

ТВ шкафовете са едно от основните мебели в дневната, която има своето предназначение и цялостния дизайн на помещението. От самото наименование следва да се досетим и за какво точно ще бъде използвана. Именно на първо място е място , на което да поставим телевизора си. И тук има голямо разнообразие от модели и видове. Това се дължи и на факта, че и размерите на телевизорите са различни и от там следва и поставката им да е съобразена с това. Възможни са варианти със стандартен размер, такива, които могат да бъдат монтирани на стена, също така шкаф, който да бъде с допълнителни чекмеджета или отделения за домашно кино и много други. Като вземем предвид това, че прекарваме дълго време пред телевизора (особено вечер или през почивните дни) то естествено е да изберем и добре изглеждаща и функционална ТВ мебел. Обикновено освен като място за телевизор го използваме и за да съхраняваме  вещи или принадлежности, които са аксесоари към техниката. Например дистанционно управление,  устройството за кабелната телевизия или пък очилата за 3Д визуализация.шкафче-тв

Самият избор на тази мебел вероятно ще Ви изправи пред доста въпроси. В зависимост от това какъв е стилът в жилището трябва да изберете правилният стил и на тази мебел. Голяма част от клиентите допускат и някои грешки, които не са за подценяване. Една от тях е да закупят шкаф, който е прекалено голям за помещението. Така стаята започва да изглежда още по-малка и претрупана. Друг недостатък е, че поставят в този голям шкаф прекалено малък телевизор, който пък да се изгуби в него. Не на последно място е несъобразяването на материалите, от които е изработен с останалите мебели от интериора. Сигурно изброените до тук неща Ви изглеждат нелепи, но  се допускат от не малко потребители. Съветваме Ви да се консултирате със служител, който наистина да Ви насочи към подходящият вариант.

Един от видовете компактни ТВ шкафове са стенните. Те са за предпочитане, защото лесно се монтират на стената , не заемат  пространство от пода и изглеждат по-добре в малки помещения. Няма опасност децата да го съборят докато тичат из стаята. Когато имате свободен ъгъл имате възможност да монтирате ъглов ТВ шкаф. По този начин ще усвоите свободното място. Не пропускайте обаче да оставяте място между телевизора и шкафа, за да избегнете нагряване на материала от електроуреда. Ако пък телевизора е по-малък и желаете да усвоите място не поставяйте цветя в саксия или пък ваза в близост. Има опасност да го намокрите и да се получи нежелана реакция.  Декорирайте например със семейна снимка или пък декоративен пясъчен часовник.

Клиенти, които имат просторни дневни избират ТВ -та, които са комбинирани с други отделения, които също са използваеми.  Такива са чекмеджета, рафтове и други. За по-голяма елегантност можете да изберете скрити механизми за отваряне. Това са пуш бутони, които с лек натиск отварят съответната вратичка. Отвън те не се виждат, но са изключително функционални и удобни. Така самата мебел ще изглежда по-изчистена и стилна.

Голяма част от потребителите предпочитат ТВ шкаф по поръчка, с дизайн съобразен с цялостния интериор на жилището.