Как да създадем уют в спалнята, превърната в офис и класна стая

Колкото повече време прекарваме в дома си, толкова повече осъзнаваме, че уютът е от изключително значение, за да се чувстваме добре. След като в последно време дори отиваме на работа, без даже да преминаваме прага на външната врата. Новата реалност ни накара да се вгледаме още по-внимателно в онези детайли, които ни осигуряват комфорт, спокойствие и мултифункционалност.

Много хора споделят, че един от проблемите, с които са се сблъскали е, че няма достатъчно пространство за всеки член от семейството. Често се налага да се усамотяваме на най-невероятни места, за да успеем да проведем онлайн събрание с колегите или да проведем важни телефонни разговори. Не сме и вярвали досега, че спалнята освен място за сън, ще се превърне в работен кабинет. Ако разполагате с тапицирана спалня, вероятно вече сте открили, че е много удобна и за сън, но и за сядане с лаптопа. Таблата е тапицирана или с еко кожа, или с плат. Подплатена с мекичък дунапрен, така че е много приятна за облягане. Касата също е в аналогична дамаска. Няма как да се ударите болезнено в ръбчето на леглото, докато оживено обикаляте около нея, водейки телефонни разговори. Голямо предимство на тапицираните легла е, че включват матрак също покрит с дамаска. Дори не е нужно да слагате шалтета – те са красиви и непокрити. Разбира се, повдигащият механизъм също не е за пренебрегване. Разполагате с цялата площ под спалнята, за да подредите сезонни дрехи или допълнителните класьори, които сте донесли вкъщи от офиса.

Когато говорим за допълнително място за съхранение, така добре познатите ни скринове вършат чудесна работа! Можете да ги използвате както за бельо, така и за документи. Особено моделите, които разполагат и с чекмеджета, и с шкафове с рафтове. Новите дизайни и тенденции в тези мебели залагат на все повече мултифункционалност. В цветовете наблюдаваме завръщане към природата. Акценти с нишки на дърво, различни видове дъб – крафт, аляска, орех табако. Повърхността на скрина лесно можете да използвате като домашно бюро. Неудобство е, че когато сложите стол пред него, не остава достатъчно място за краката. Но ако разполагате с тоалетка – ще ви бъде много по-удобно. Нейните чекмеджета също са добър помощник в организацията по подредба на аксесоари – настолни или лични.

Ако нямате много място в спалнята, а спешно трябва да си осигурите кът за сядане и допълнителен шкаф – обърнете внимание на табуретките тип ракла. Модел, тапициран с венге еко кожа подхожда на всеки интериор. Не заема твърде много пространство. Можете да я сложите точно пред леглото или в ъгъла, плътно до стената. Седалката е удобна за сядане. Повдига се и цялата вътрешна част на табуретката можете да използвате за шкаф. Децата я обожават и често прекарват времето си в учене, седнали на нея.

Има още много хитринки, с които да използвате една мебел с няколко предназначения. Живеем в интересни времена, към които ни трябва да се адаптираме – както ние, така и домовете ни. Ако досега спалнята ни е била нужна само за спокоен сън и място за преобличане, сега я използваме доста по-често и е важно да се чувстваме добре в нея по всяко време.