камина

Кои са предимствата при отоплението със суха камина на дърва

Отоплението с камина може да допринесе за едно много специално и уютно усещане през студените месеци. Когато дървата пукат и пламъка играе пред очите ви това води до отпускате на тялото, спокойствие и комфорт. Независимо от това дали навън духа силен пронизващ вятър или пък снега тихо и неусетно успява да натрупа солидно количество то  в дома ще бъде приятно, топло и романтично. Ако това е вашата мечта за постигане на тази зимна хармония в жилището ви през зимните дни и нощи значи е настъпил момента да ви срещнем със суха камина на дърва – https://www.balkanenergy.bg.

Какви видове се предлагат в търговската мрежа

Ще се изненадате, че камините се делят на разнообразни серии и колекции. Това класифициране се отнася до принципа на работа, мощност, начин на монтаж и други. Идеята на опознаването на видовото многообразие при камините на дърва е да съумеете да изберете точно онзи тип решение, с което напълно да удовлетворите своите очаквания.

Сред най-интересните и предпочитани видове камини на дърва от клиентите се нареждат:

 • Сухи камини. Те са предназначени за отопляване на голямо пространство. Обикновено се монтират във всекидневна или хол. Могат да бъдат зидани или свободностоящи в зависимост от това на какъв е стайлинга и архитектурата на помещението;
 • С водна риза. Прекрасна алтернатива, ако сте твърдо решени да икономисате достатъчно средства. Моделите с водна риза са изключително ефективни, тъй като използването на конкретно количество ресурс позволява да бъде отоплен целия имот посредством система за водно подово отопление или парно с радиатори;
 • Чрез въздуховоди. Това са също интересен тип камини, които могат да се погрижат за комфорта в дома ви. С тях не само можете да постигнете идеалната алтернатива, а същевременно с това да си осигурите равномерно разпространяване и усвояване на топлината посредством въздушното разпределение на затопления въздух.

Въпрос на желание и възможности е това да инвестирате точно в онзи тип решение, което напълно да удовлетвори вашите персонални нужди от уютна и комфортна атмосфера.

Кое налага сухите като най-търсени

камина на дърва

Много ключова причина има за това да бъде инвестирано в суха камина. Тъй като останалите два вида, с които вече ви запознахме изискват малко повече ресурс за изграждане на инсталация то несъмнено това би оскъпило крайната инвестиция. Но при сухите модели се наблюдава единствено свързване на уреда с димоотвода, което на практика не налага допълнителни грижи или пък непосилни за плащане средства.

С две думи е много по-евтино да инсталирате суха на дърва отколкото такава с въздуховоди или водна риза. Идеята е да се намери баланс и да се постигне желания ефект по отношение на:

 • Ниска първоначална инвестиция;
 • Минимални усилия за монтаж без да се налага да наемате професионалисти;
 • Висока ефективност и отлично отопляване на желаното пространство;
 • Креативни модели, които перфектно се вписват в концепцията на вашия интериор.

Няма как да не се впечатлите от предложенията на Balkan Energy, тъй като тук ви очакват конкурентни цени и наистина удивителни дизайни за камини, вписващи се идеално в модерен, класически и дори арт стил.

Насоки при покупка

За да се сдобиете със съвършеното отоплително решение това, от което се нуждаете е кратко ръководство, което в няколко стъпки ще ви позволи да се справите с благоприятна за дома инвестиция. За да цари топлина и комфорт в дома ви през зимата е необходимо да имате предвид, че:

 • Камината следва е с достатъчно мощност, която да осигури оптимално бързо достигане на температурата в помещението;
 • Размерите да са в синхрон с квадратурата на стаята;
 • Да е лесен контрола за усвояване на топлината;
 • Да не изисква прекалено внимание и отношение спрямо зареждане, почистване и поддръжка.

Заповядайте в Balkan Energy и се запознайте с най-новия каталог за качествени, надеждни и здрави уреди на дърва.