алуминиев радиатор

Съвети за избор на радиатори за отопление

За да се изгради цялостна локална система за отопление на жилище с конкретна площ е необходимо да бъдат спазени няколко конкретни правила. Освен избора на рентабилен източник на захранване като камина на пелети, газов котел или печка на дърва е необходимо да се изчисли на база кубатурата на всяко отопляемо пространство типа и модела на ползваните радиатори. Радиаторите са изключително важен елемент от системата и действително е важно да се допитате до професионалисти, които да предоставят конкретни съвети  и насоки спрямо правилния избор и монтаж. Все пак в основата на вземане на крайно решение за начина на отопляване на жилището е икономичност, екологичност и рентабилност. Ето защо днес предоставяме на вниманието ви няколко практични  и полезни препоръки, които биха могли да ви помогнат в осигуряване на максимална ефективност през отоплителния сезон.

На какви изисквания трябва да отговарят радиаторите

Сред основните, на които повечето клиенти се съсредоточават са:

 • Дългия живот на радиаторните тела;
 • Високоефективност т.е. бързо загряване и без каквито  и да било загуби на топлина;
 • Иновативен и естетичен дизайн;
 • Ниски разходи при експлоатация;
 • Лесна поддръжка.

Определящо е да се изберат именно такива радиатори, които могат на 100 % да отговорят на тези важни  и съществени изисквания, които ще допринесат за отопление гарантиращо комфорт и домашен уют.

Вероятно не са малко онези от вас, които се питат какви са тези видове радиатори, които биха били подходящи за да се постигнат такива крайни ефекти. Всъщност не е нужно да сте експерти  и професионалисти за да не забележите, че напоследък едни от най-явно предпочитаните радиатори за домакинствата и административните сгради са тези от алуминий. Наричат ги алуминиеви, тъй като при тяхната направа се използва екструдиран алуминий. Самия процес представлява създаване на листи с минимална дебелина, което осигурява много добра топлопроводимост.

Сред водещите качества на материала са и:

 • Лекота;
 • Възможност за създаване на разнообразни форми;
 • Антикорозивност;
 • Предоставят шанса да се оцветят в желан нюанс, който да се адаптира към индивидуалните характеристики на помещението.

Видове алуминиеви радиатори

В зависимост от това къде ще бъдат позиционирани и какъв обем от пространство следва да отоплят алуминиевите радиатори се предлагат в разнообразни форми и размери. Ще ви представим някои варианти от каталога на balkanenergy.bg, които намират широко приложение независимо от общата квадратура на жилището, което се налага да отопляте:Стоманена лира за баня

 • Лира.

Това са тръбни алуминиеви радиатори, които са изключително компактни и приложими за малки пространства. Това са радиатори, които можете да ползвате в коридори, тоалетни, бани, килери, мокри помещения. Удобството, което предоставят тези радиатори са насочени и към това, че не малко домакинства сушат дрехи на тях през зимния период без да има каквато  и опасност за различните видове текстил;

 • Глидери.

Това са така напречните радиатори на ребра. Съвременните модели са изключително елегантни и естетични като дизайн. Предлагат се в различна големина и височина с оглед на това да паснат идеално на интериорния стил;

 • Панелни радиатори.

Това са алуминиеви тела, които са под формата на пана. Те са много стилни и дискретни, и ако не знаете, че жилището или пространството се отоплява с такива то определено няма да ги забележите. Те буквално се сливат със стената под прозореца и напълно се адаптират към всякакви пространства.

Разнообразие от авангардни и модернистични решения се предлагат от balkanenergy.bg. Ако търсите ефективни и естетични радиатори то не пропускайте да разгледате офертите в онлайн магазина. Освен най-новите и концепционално издържани дизайнерски радиатори тук ще откриете и пълен комплект с аксесоари за техния монтаж като:

 • Термостати;
 • Адаптори;
 • Винтили и други.

Изберете balkanenergy.bg и се насладете на пълен комфорт в дома си през зимата, независимо от суровите климатични условия навън. Радиаторите са важен елемент от отоплителната система затова бъдете безкомпромисни по отношение на техния прецизен избор.