водомер

Как да бъдете сигурни, че водомера е сменен законово?

Използването на вода за битови нужди е част от ежедневието ни. А всяка употребено количество се отчита от водомера, по чиито показания заплащаме конкретната тарифа. Разбира се, че още при строителството на сградите и обособяването на обектите се определят позициите на водомерите. Именно благодарение на тях можем да разчитаме на конкретни фактури, по които да заплатим разхода на вода. В процеса на експлоатация обаче се наблюдават различни промени, дефекти и възникване на нужда от смяна на устройството с ново. В сайта тук https://vikhelp.com/smiana-na-vodomeri/ можете да се запознаете с детайлите и условията, които касаят именно монтирането на нов водомер.

Приоритети при наемането на професионалисти

За да бъде подменен водомера имате необходимост от качествена услуга, която е съобразена със спазването на определени норми и правила, които се отнасят до спецификата на самото изпълнение и работа. Професионалната намеса е тази, благодарение на която можете да разчитате на:

 • Използване на лицензирана услуга;
 • Гарантиране на качество;
 • Спазване на нормативната уредба на доставчика на вода;
 • Изготвяне на прецизна документация, която да гарантира узаконяването на новия уред;
 • Съобразяване се с всички етапи, които се отнасят до създаването на перфектно отчитане на водния ресурс според това, което сте разходили като реални количества.

Накратко с екипи, които имат ценз за изпълнение на такива задачи и разполагат с лиценз от доставчика на вода има защо да се възползвате. Това означава, че вашия водомер ще бъде сигурно и професионално подменен според всички правила за осигуряване на оптимално коректни условия и изгодни цени.

Няма как да избегнете необходимостта от това да инвестирате в смяна на измервателния уред, тъй като в хода на експлоатацията е възможно да настъпят дефекти. Перспективите, които стоят пред вас са за наемане на екипа, който би бил водещ за предоставяне на услуга, която да е експедитивна, коректна и напълно отговаряща на нормативните правила за подмяна.

Същност на демонтажа и инсталацията на нов водомер

смяна на водмер

Демонтажа на стар водомер отнема символично време. Това може да ви провокира сами да предприемете стъпки за смяна на уреда, защото не отчита коректно. Но не ви съветваме да го правите, защото това би ви навлякло доста неприятности и неволи. За да си спестите солена санкция от доставчика на вода, че неправомерно сте взели нещата със смяната на водомера в свои ръце имате основателни аргументи да се възползвате от услугите на лицензиран водопроводен екип.

По своята същност действията, касаещи демонтажа и монтажа на водомерите се отнасят до създаването на отлични условия, които са свързани с удовлетворението, комфорта и отличното състояние, което е решаващо за бъдещата прецизна работа на уреда за измерване на разхода на вода. Ключови етапи се оказват:

 • Анализ на аварията;
 • Спиране на водата в имота;
 • Премахване на пломбата на водомера;
 • Изготвяне на протокол с опис на причините за смяната и изписване на номера на премахната пломба;
 • Почистване на тръбите, към които уреда се инсталира;
 • Монтаж на нов спирателен кран;
 • Монтаж на водомер, който е утвърден от доставчика на вода;
 • Поставяне на пломба и узаконяване;
 • Издаване на гаранции за качество за труда и уреда.

Когато сте на прага на избора на екип за смяна на водомер до тук изложеното е показателно, че не бива да правите компромиси, които се отнасят до решението за качествено извършена услуга.

Цени

Те не бива да ви притесняват, защото в крайна сметка това, което е нужно да имате предвид е, че все повече са фирмите, които осигуряват добри условия, базови тарифи, гаранции за качествено извършване на услугата. Именно затова е необходимо да се вземат под внимание всички обстоятелства, които се отнасят до оборудването на имота с практични и прецизно отчитащи енергийните разходи уреди. Когато са монтирани от специалисти то можете да сте спокойни, че няма да плащате повече отколкото е реалната цена на услугата.