Аспиратор за вграждане

Прилики и разлики между аспираторите и абсорбаторите

Асортимента с техника, която е предназначена за пречистване на въздуха в кухненското пространство е доста разнообразна. Мебели Арена са от търговците, които наблягат на модерните технологии и решения, с които бихте могли да усъвършенствате пространството за приготвяне на храна. Освен, че се приемат като едни от най-предпочитаните вградените варианти то това, което интересува клиентите, на които им предстои да инвестират в такива уреди е разделението на този тип техника на аспиратори и абсорбатори. На пръв поглед като визия и опции за вграждане са идентични, но спрямо наименованията се наблюдават такива различия. В днешната публикация ще разкрием какви са разликите и на какво именно се дължат.

Прилики

Това, което обединява аспираторите и абсорбаторите е тяхната роля в кухнята. Задачата им е да:

  • Отстранят повишеното количество влага;
  • Да освежат въздуха;
  • Да подобрят атмосферата;
  • Да се интегрират в интериора без това да води до дискомфорт и нарушаване на концепцията в обзавеждането и оборудването.

Няма съмнение, че ако не е записано на етикета на артикула каква точно е техниката то няма как да сте сигурни дали става въпрос за аспиратор или абсорбатор само при оглед на външния вид на уреда. Безспорно това са вид уреди, които много си прилича, той като в зависимост от начина им на монтаж могат да бъдат интегрирани в шкаф, на тавана, на плота. Дори и като дизайн уредите се препокриват, което още веднъж изумява клиентите по отношение на техните наименования.

Разлики

Аспиратор

Дори да ви изглеждат напълно идентично това, което е важно да отчетем е, че става въпрос на различен принцип на работа. Всъщност това е единствената разлика между вградените аспиратори и абсорбатори, които можете да разгледате в каталога на виртуалната платформа Мебели Арена.

Основните различия между двата типа техника се дължи на това, че при аспираторите се изисква включване на уреда към въздуховод, а при абсорбаторите се касае за автономност и използване на филтър с активен въглен, който пречиства и освежава въздуха. В случай, че кухнята разполага с димоотвод то можете да използвате гъвкава тръба за свързване на уреда с комина и така директно да бъдат отвеждани миризмите и парата.

В случай, че кухнята не разполага по проект с извод за аспирация към комина то ето, че производителите са помислили за автономен вариант. Абсорбаторите се оказват доста ефективни, защото:

  • Осигуряват автономност на уреда;
  • Не зависят от димоотводи;
  • Ефективно пречистват въздуха без това да налага ограничения.

Нуждаете се само от филтър с активен въздух, който улавя замърсителите, пречиства въздуха и го връща обратно в помещението.

Дали ще изберете аспиратор или абсорбатор за вграждане е лично решение. Факт е, че клиентите има право да изберат най-добрата за кухнята им възможност.