матрак

Размери, пълнежи и твърдост – фокусни точки при покупка на детски матрак

Едва ли ще се изненадате колко много видове размери матраци се предлагат на пазара. Поради това, че рамките на леглата се различават по пропорции е напълно логично да се търси и подходящия за тях матрак. Както при тези за възрастни така и в гамата с решения, които са подходящи за деца се наблюдава широк диапазон от идеи. В зависимост от възрастовата категория, за която са предназначени както и модела на кревата родители могат да избират измежду широк набор от решения. Един от считаните за универсални е 70/175, което показва, че детето може да използва такъв вид легло до около 13-15 годишна възраст. Обикновено детската стая се дели от две деца, което предполага и комбинативност от страна на родителите за осигуряване на удобни и функционални места за отдих и сън.

Какви варианти матраци се предлагат в размер 70/175

Често клиентите залагат на размери 90/190. Наистина този тип пропорции се конкретизират като стандартни, тъй като позволяват използване не само от деца, но и от възрастни. Но в случай, че пространството ви ограничава то всеки сантиметър е от значение и това налага прилагане на една идея по-малък размер легло. И след като кревата е в такива размери то очевидно е, че ще се наложи да бъдат избрани матраци, които напълно да паснат на рамката на леглото. Така ще се осигури стабилност, удобство и оптимален комфорт по време на сън.

Независимо от размерите и тук важат всички онези правила за класифициране на матраците, които се отнасят до:

  • Еднолицев или двулицев вариант;
  • Височина;
  • Тип на пълнежа;
  • Анатомичност и ортопедичност;
  • Антибактериална защита;
  • Качество на вложените материали и други.

Очевидно е, че размера не е единственото, за което да помислите и се налага да проявите още по-висока отговорност при покупката на детски матрак.

Още насоки

Детски матрак

Производствената гама от изделия, които ще се използват от деца залага на суровини и материали, които са предназначени за категория потребители, нуждаещи се от най-доброто за пълноценна почивка и здравословен сън. Моделите от детската колекция не е обикновен аксесоар за легло, който се отличава само по размери. Преди да изберете вариант, който ще бъде използван от вашето дете е от значение да се запознаете с:

  • Обработката на материалите против бактерии и микроорганизми;
  • Ниво на стабилност и твърдост;
  • Гаранция за безопасна и здравословна среда.

Винаги се стремете да избирате такива продукти, които не само отговарят на размерите, но са с утвърдено качество.