тапицирано легло

Видове легла според размера и вложните материали

Нищо не и могло да се сравни със щастието, което изпитваме след пълноценна почивка и здрав сън. Умората и натрупаното напрежение през деня са в състояние да се окажат в основата на това да сме раздразнителни, депресирани или дори отегчени. Но ето, че в обятията на спалното ни ложе и отдадени на комфорта, който ни предоставя спокойната атмосфера можем да бъдем оптимално сигурни в това, че ще получим най-доброто, от което се нуждаем. Един от ключовите елементи в спалнята е леглото и точно на неговия избор ще обърнем внимание в днешната публикация. Ще осъзнаете, че не е толкова лесно да се изберат легла особено, ако сте взискателни клиенти и държите всичко да бъде на ниво.

Видово разнообразие съобразно размера

Първия признак, по който се избира легло са неговите пропорции. Акцентираме не просто на това, че желаем да инвестираме в най-удобното и разумно решение, а в продукт, който напълно да отговори на нашите персонални потребности. Размера от значение не само за това колко души ще използват кревата, а и по отношение на това какви са личните ни физически данни.

Асортимента от видове според пропорциите се класифицират като:

  • Единични;
  • Двойни;
  • Приста;
  • Персон и половина.

Всеки от вариациите се предлага в размери, които напълно да удовлетворят клиента и леглото да намери своята персонална позиция в помещението, в което ще бъде използвано.

Легла според материала на изработка

легло

Колкото важно е да се определи размера на новото легло толкова решаващо е да сте наясно с предпочитанията си спрямо вложените материали. Причините за акцентиране към този класификатор е, че в зависимост от това как и от какво са изработени леглата е ясен и периода на използване. Освен това ценово офертите се сформират и на база вложени механизми, материали, екстри и други компоненти.

По отношение на използваните за изработката на качествени кревати материали сред най-предпочитаните са:

  • Естествена масивна дървесина. Те са здрави, надеждни и изключително елегантни класически решения, които ще осигурят оптимален комфорт и дълъг експлоатационен период;
  • МДФ. Също предпочитан материал, който се отличава с естетични и износоустойчиви качества;
  • Метални. Вариантите тук са доста разнообразни като особен интерес предизвикват изработените от ковано желязо, които придават неповторимо излъчване в атмосферата;
  • Тапицирани. Ако искате спалнята да изглежда романтично и уютно то точно това е идеалното решение за вас. Мекота, приятно усещане и стил ще постигнете с използването на този тип интериорни решения.

В зависимост от размера и вложените в изработката на мебелировката материали можете да откриете богато разнообразие от идеи за качествени кревати в каталога на Memo.BG.