складови мебели

Какво представляват логистичните складове и услуги?

Към пакета от услуги, които се предлагат от логистичните центрове една от доста интересните и използвани от бизнеса са складовите операции. Сигурно си мислите, че това няма да ви е нужно, но всъщност много грешите. Ако сте производител на мебели и искате вашите клиенти да получат най-изгодната транспортна услуга, може да се наложи стоките да престоят известно време в склад докато е намери подходящия транспорт. Ако разчитате на морски транспорт например, който е сравнително изгоден сравнен с останалите варианти, то доставката и задържането на товара в подходящ логистичен склад може да се окаже едно доста приемливо решение. Веднага след като има информация за възможността да се осъществи транспортната услуга. То мебелите обект на товара се превозват до товарното пристанище и по този начин вие не се ангажирате с други дейности. Всичко поверявате в ръцете на логистичната компания, с която имате партньорски отношения по отношение на транспорт, складови операции и услуги.логистичен склад

Всякакъв вид пратки могат да бъдат складирани без това да е повод за притеснение от страна на търговеца или клиента. Тези складове са специализирани и разполагат с много функционална система за съхранение на пратките. За да се гарантират на ползвателите защита на стоките и товарите се прави застраховка, а освен това всички складове са охраняеми.

Голяма част от фирмите, които се занимават с логистика и спедиция разполагат с такива площи , тъй като в крайна сметка те трябва да предоставят на своите клиенти максимално качествено обслужване, коректност и най-добри условия и цени. А в хода на едни търговски отношения дори временното складиране на товара е от важно значение, тъй като по този начин вашите пари са защитени. Складовете се разполага на сериозна като параметри площ. Освен съхранение се предоставят и услуги като товаро-разтоварна дейност, документална митническа обработка, сортиране на пратки, етикиране и други. Обработката е строго специфична и затова складовете са разделени на секции – за големи товари и дребни пратки. При дребните пратки се използват специални мебели и етажерки, в които се съхраняват писма, малки по-големи пакети, така че да се елиминира опасността от загуба на дадена пратка.

Складовите операции са изключително отговорна дейност и ако се нуждаете от подобни услуги е добре да се ориентирате към логистичен склад, който има опит в сферата. Добрите компании у нас разполагат са екип от специалисти и специализирани, оборудвани складове, в оито се предлагат многообразни услуги, които да гарантират вашите външнотърговски отношения с партньори и крайни клиенти.