плафон

Как да изберем модерни и функционални осветителни тела за всяка стая

Ако се замислите ще установите, че осветлението има много важна роля за това да се чувстваме уютно и комфортно когато сме си у дома. Търговците предлагат различни модели осветителни тела за интериор и екстериор. Правилната комбинация и съчетание на различните варианти ще направят жилищната ви среда невероятно стилна и най-вече светла. Различните помещения имат своите характеристики и съответно лампите които ще изберете могат да бъдат доста разнообразни. Ще ви помогнем в избора с няколко съвета, които е добре да вземете под внимание когато търсите нещо подобно.

Как да изберем осветителни тела в зависимост от конкретното помещение

Всяка от стаите в жилището ни както и помощните помещения имат различна квадратура и функция, затова и светлината която ще изберем трябва да бъде правилната. Ето и няколко конкретни примера:

плафониера
  • За коридор, стълбище и фоайе – това са зоните отговорни за първото впечатление от целия интериор на дома. Тук бихте могли да използвате красив висящ полилей в центъра или пък стилни плафони монтирани в близост до тавана. Добре е да се съобразите с пространството като цяло и с височината на таваните, за да сте наясно какъв вид осветителни тела ще подхождат най-много. Светлината на стълбището трябва да бъде достатъчно силна, за да се гарантира безопасността;
  • За хол, всекидневна и спалня – благодарение на осветителните тела може да акцентирате на определени архитектурни  характеристики на самите помещения. Разнообразието от различни модели поставени на точните места ще ви осигури достатъчно светлина и необходимия акцент. В тези зони може да използвате аплици и плафони, полилеи или вградени източници на осветление;
  • За кухнята и трапезарията – масата и столовете трябва да бъдат централното място за което изберете големи и красиви осветителни тела. В зоната за готвене предлагаме да наблегнете на достатъчното светлина около печката и работния плот. Може да поставите вградени лампи под шкафовете.

Когато купувате нещо подобно, трябва да се съобразите със стила на съответните стаи и това лампите да бъдат с красив дизайн, който допълва интериора. Актуални осветителни тела на едни от най-добрите марки ще намерите в Atg.bg.

Важно ли е от къде ще купите осветителните тела

Този вид техника не се подменя често и когато пазарувате трябва да сте уверени, че търговецът е напълно надежден. Препоръчваме ви да търсите партньори, които са представители на големи и доказани в бранша производители, защото така няма как да останете разочаровани от покупката. Качествените модели винаги са изработени с най-добрите материали и като конструкция и като функционалност. Подобни лампи могат да бъдат използвани дълги години и ще останат все така надеждни и стилни. Грижете се за тях по правилен начин като ги почиствате редовно и забърсвате праха.