смяна на водомери

Съществени стъпки при смяната на водомер от лицензирана фирма

Уредите за измерване на електроенергия и разходваната вода са задължителни за едно домакинство. С тях се отчитат основните удобства, които използваме в дома си, а именно вода и електричество. Днес ще обърнем повече внимание на водомерите, тъй като при тях има възможност при евентуална смяна или ремонт да не се налага да се съобразявате с административни неволи, а директно да наемете фирма, която е лицензирана и в кратки срокове ще се справи с възникналия проблем. Ако например се случи така, че водомера в апартамента ви в София отчита разход на вода все едно сте пълнили басейн то ето, че вече имате повод за притеснение и наемането на специалисти по поправка или подмяна на водомери.водомери

В какво точно се състои опцията подмяна на водомери? При диагностицирана авария на сегашния измервателен уред е задължително да се наеме лицензирана фирма. Така на практика си спестявате доста главоболия от страна на административни проверки, попълване на формуляри и даване на обяснения за това каква е причината за желанието за смяна на водомера Ви. В  София има достатъчно  лицензирани компании, които ще се отзоват на правилното място в уговорения час и без да губят времето ви ще извършат услугата, за която са наети. Има обаче правила, които се спазват при провеждането на операция по подмяна на водомери София. Това, че фирмата е лицензирана от ВиК София на практика означава, че професионалистите ще поемат ангажимент да попълнят документацията и да я предадат на съответните отдели, които отговарят за смяната на водомерите в частни и фирмени сгради в София.

Установяването на проблема се съпровожда от съставянето на протокол по образец. В този лист водопроводчика описва естеството на проблема и това, че водомера следва да бъде поправен или пък демонтиран и подменен с нов. При попълването се вписват задължително показания, които в момента са отчетени от измервателния уред. Следва спирането на водата от централния кран, който е в началото но ВиК инсталацията на дома. следващата крачка е демонтажа. При демонтирането се къса и пломбата на водомера, като тук също в протокола се описва нейния номер. Целия този процес и изключително строг и отговорен и затова се изисква само лицензирани фирми да бъдат наемани за такива работи. Естествено, че това не  е всичко, защото няма как апартамента ви в София да остане без водомер. Задължително се монтира нов на мястото на стария. Преди да се постави пломбата се извършва тест, който установява дали водомера отчита коректно. Едва след това се монтира и пломбата, като и отново се описва п протокол извършената операция. За сигурна и гарантирано качествена смяна на водомери в София търсете Хидро Старт.