Защо се нуждаем от експерт по интериор?

Често се сблъскваме с проблеми,които самите ние не можем да разрешим. Разбира се, това не е болка за умиране, защото има професионалисти, които могат да ни бъдат много полезни особено ако имаме нужда от конкретно професионално мнение ,а също така и изпълнение на интериорен проект. Модерно е в наши дни да се наеме фирма, която да предложи цялостно изпълнение. Това е свързано със спестяване на средства и време. Именно времето е това, което все не ни достига. Забързаното ни ежедневие, тичането между работата и семейните задължения са основателна причина да потърсим интериорен дизайнер и фирма за изцяло преобразяване на дома ни. Ремонтът на практика правим средно на всеки десет години. Българинът вече не е толкова привързан към вещите и обстановката и доста по-лесно възприема новото и модерното. Затова вижте този експерт по интериор в Бургас и сами ще установите как с не толкова голяма инвестиция се постигат вдъхновяващи и наистина задоволителни резултати.

Съществуват няколко важни момента, които е желателно да имате предвид при конкретната среща с интериорния експерт. Повече от ясно е, че дизайнерът може да предложи доста интересни идеи за преобразуване на всяко едно помещение. Възложете му конкретна задача. Изберете модел или база , от която той да тръгне. Дори можете да нахвърлите няколко идеи, които имате и той да ги разгърне съвсем професионално. Не е лесно да си интериорен дизайнер. Може би не знаете, но не само творчество е необходимо тук, но и експертни архитектурни знания, които да определят как да бъдат ефективно отстранени недостатъците и те да бъдат направени така , че да се извлече съответната полза от тях.

И в съвременния интериорен дизайн има правила. Баланса между цветове, текстури, обзавеждане и даже най-дребните детайли трябва да бъдат съобразени с една конкретна рамка. Не , че не е невъзможно всяка тая от жилището да бъде в собствен стил, но така се създава един хаос, който пък от психологична гледна точка доста натоварва сетивата на обитателите. Затова и интериорния експерт вероятно ще ви посъветва да не бъдете толкова хаотични в желанията си. Важно е да се намери баланса между желаното и изпълнимото. Понякога клиентите изискват неща, които на практика са трудно изпълними и това би довело до интериорен кич. Дизайнерите някои описват като странни птици, но имайте предвид, че тяхното виждане е винаги с професионална насоченост и това би било особено полезна за клиенти, които не са наясно нито с правила, нито с това как да бъде преобразувано едно помещение така, че да се извлекат всички ползи при неговото използване.

Също така можете да разгледате мебелите с които работи, известна фирма с производство в Добрич и магазини във Варна – Лени стил. 

Ето какви предимства предлага изборът на интериорен дизайнер. Съвсем логично е всеки специалист да разбира от работата, която върши. Това е въпрос на репутация, експертно познание, опит и дори чест. Уважаващия професията си и клиентите дизайнер няма да си позволи своеволия и изпълнение на проект, който не е одобрен на сто процента от възложителя. Затова винаги бъдете в комуникация с експерта. Разбира се, тук не става дума непрекъснато да стоите на обекта и да държите сметка защо това се върши по тази начин, а не по друг. Интериорния дизайнер има задачата да изработи и контролира изпълнението на възложеното задание. Има разбира се и приемане на обекта,така че ако имате някакви претенции то те ще бъдат конкретизирани и коригирани спрямо желанията Ви. като гаранция за качество и надеждност на резултата, който е завършен винаги сключвайте договор с интериорния експерт. Така когато всичко като възложено е записано и одобрено от страните отношенията са на едно професионално ниво и няма да се притеснявате от злоупотреби. Преди да изберете конкретен експерт се запознайте с неговите изпълнени проекти. Това ще ви покаже дали бихте могли да разчитате на неговата работа.