маса

До колко е важен размерът на кухненската маса

Когато ни предстои да обзавеждаме трапезарията на дома си всички знаем, че най-важна роля има масата. Напълно нормално е да се замислим, каква сума да инвестираме, да помислим от какъв материал и форма да бъде тя и в кой стил. Кухненски маси има много и различни. Личният ни вкус и разбира се нуждите на домакинството, са тези които ще бъдат водещи при покупката.

Решението какъв размер да вземем

Когато избирате кухненска маса е добре да мислите в перспектива. Малките модели могат да ви харесат първоначално, но помислете дали местата които осигуряват, ще ви бъдат достатъчни за в бъдеще, когато семейството ви се увеличи или поканите гости. В случай, че мястото не е достатъчно, не се колебайте да използвате кухненска маса с разтегателен механизъм. Този тип мебели, са добре познати на всички и са доказали във времето, своите предимства. Има няколко общоприети стандартни мерки, които ще ви улеснят. Нужно е да има 110-120 см. разстояние между масата и стените, както и от заобикалящите мебели, за да може да преминавате спокойно покрай нея.

Трапезна маса разтегателна

Магазин Венус ви предлага най-различни по размер и дизайн кухненски маси. Представяме ви няколко от тях:

  • Разтегателна трапезна маса Десислава. Формата е правоъгълна с наличен разтегателен механизъм. Плот от МДФ и конструкция от естествена дървесина. Избор на цветове и размери по ваше желание;
  • Трапезна маса бук 04. Бяла елегантна мебел с възможност за разтягане. Плот изработен от ПДЧ, а конструкцията е масив;
  • Разтегателна кухненска маса Денвър Стил. Огромен избор от цветове и размери. Моделът се предлага както в елипсовидна, така и в осмоъгълна форма.

Когато избирате маса за голямо пространство е добре тя да е естествено продължение на останалата част от интериора.

Много често взимаме под внимание столовете, килима и осветлението чак след като сме купили кухненската маса. Това е по скоро грешка. Мислете за всичко като цялостна концепция.