матрак

Какъв матрак е по – добре да изберем

Има много критерии по които да преценим дали един матрак е добър за нас, но сега ще разгледаме конкретно еднолицевите или двулицевите матраци. Разликата , както се разбира от името, идва от това, дали матракът се използва само от едната страна или от двете. И двата модела си имат предимства и недостатъци. Качествени и разнообразни артикули, ще намерите на адрес https://www.venus.bg/матраци-и-възглавници/еднолицеви-матраци.

Особености на различните видове

Еднолицевият матрак се предлага най-често с вградена подматрачна рамка. Цената е по-ниска. Той може да бъде използван само от едната страна. Съществува обаче и по-голям риск от деформиране. Двулицевите матраци са с лятна и зимна страна. Други модели предлагат по-мека и по-твърда страна. П-устойчиви са на деформация. От там идва обаче и високата цена.

Еднолицев матрак

Представяме ви примерни модели от venus.bg, които са подходящи за всеки:

  • Еднолицев матрак Елеганс 7 зони. Ядрото е изработено от пружини и еластична пяна, които ще ви донесат необходимия комфорт. Матракът е изработен от материал с висока издръжливост. За допълнително удобство е включена и дървена рамка. Калъфът е висококачествен с антиакарни и антибактериални свойства. Гаранцията е осем години;
  • Еднолицев матрак Зеро Мемори. Ядрото е изработено от висококачествена полиуретанова пяна, дишаща структура гарантираща спокоен сън. Модел на venus.bg със средна твърдост, която го прави подходящ за всеки вкус. За допълнително удобство в матрака има и мемори пяна, която запазва извивките на тялото ви. Това обаче, което би ви допаднало най-много е, че матракът може да се изработи по индивидуални размери.

Личното усещане, възможности и предпочитания правят избора на подходящ матрак, толкова индивидуален. Предимствата обаче на еднолицевите матраци, се изразяват в достъпната цена и наличието на подматрачна рамка. Това, че нямате възможност да ползвате матрака и от двете страни, за много хора не е проблем. Повечето от тях след време просто забравят периодично да обръщат матрака и така се губи неговия ефект.