височинно измиване на фасади

Каи са най-ефективните способи за почистване на фасади на сгради

Професионалното почистване е услуга, която е с доста широк обхват на действие. Ако си мислите, че фирмите от бранша се ангажират основно с почистване на дома след ремонт, пране на матраци или килими то грешите. Експертите в областта представят на вниманието ни още по-специфични дейности, които оказват грижа и към облика на сградите, в които живеем, работим, почиваме, забавляваме се. Виж тук какво представлява услугата специализирано почистване на сгради и се запознай с едни от най- ефективните методи, които се прилагат от професионалистите. Ще бъде интересно, така че ви каним да се срещнете с интересните варианти за грижа и поддръжка на външния облик на къща, кооперация, блок, офис или друг тип сграда.

Измиване на витрини височинно

фасада

Имайки предвид, че все повече сгради са декорирани със стъклени елементи или са изцяло остъклени то това налага и периодичното им измиване. Заради това, че по време на всеки дъжд стъклата отнасят най-много мръсотия и по тях остават петна то ето, че имате причина да инвестирате в услуга, която може да гарантира перфектно измиване на витрините. И тъй като повечето сгради са доста високи то няма как да не се съгласите, че необходимостта от професионален екип е напълно логична.

Височинното измиване на прозорци и витрини е услуга, която се характеризира с:

  • Използване на безопасни способи тип алпинисти за достигане до най-високите точки на фасадата;
  • Прилагане на височинна техника – вишки и хидравлични асансьори;
  • Предоставяне на услугата благодарение на обучени специалисти

Не подценявайте професионалните умения на екипите, които предлагат такива решения, тъй като това би довело до удовлетворяващи ви резултати.

Почистване с пароструйка и водоструйка на фасади

почистване на фасади

Има фасади, които са облицовани с материали от типа на ПВЦ, еталбонд, винил, естествен камък. Тяхното почистване изисква използване на препарат под налягане за да се постигнат най-добри резултати. Именно водоструенето и пароструенето са двата способа, при които се осигуряват:

  • Прецизно отстраняване на плесени, мухъл и сажди както и други налепи но фуги, ъгли на фасадата;
  • Премахване на графити;
  • Използване на препарати с киселинен характер, които предпазват от повторна поява и образуване на налепи;

Технологията е изключително масово приложима, тъй като е подходяща както за жилищни така и за административни и офис сгради. Процеса е малко по-трудоемък и по-скъп в сравнение с измиването на фасади от стъкло, но предвид спецификата на облицовката е необходимо да се подходи прецизно и професионално.

Необходимо е и тук да наемете фирма, която е специализирана в такъв тип дейности по почистване, тъй като се работи с химикали и препарати, които изискват подготовка и спазване на правилата за безопасност при ползването им.

Всяка фасада има своите особености, а това предполага при почистването ѝ да се приложи индивидуален метод за безупречни резултати.